Houtschroeven

Houtschroeven

Hout-schroeven.nl biedt een breed assortiment aan houtschroeven, houtverbinders en ijzerwaren voor een aantrekkelijke prijs. Houtschroeven worden gebruikt om houten delen met elkaar te verbinden. Vele soorten schroeven voor diverse toepassingen in de houtbouw. Schroeven voor plaatmaterialen, planken, regelwerk, balkhout, potdekselwerk en veel meer! Op Hout-schroeven.nl vindt u een groot aanbod in normale spaanplaatschroeven, rvs schroeven, zwarte schroeven en schroeven met speciale koppen.

Welke soort houtschroef heb ik nodig?

Waar gebruik ik welke schroef voor is vaak de vraag. Bij hout-schroeven.nl vindt u alle schroeven voor elk soort timmerwerk. Onze specialisten zitten voor u klaar om u de adviseren waar u welke schroef voor nodig heeft.

Vuistregels bij het gebruik van schroeven:<b

Lengte van de schroef bepalen.
2.5x de dikte van het hout is de lengte van de schroef. Bijvoorbeeld: u wilt een plank van 20mm dik vastschroeven op een balk. Dat zou betekent dat u hiervoor een schroef van 50mm lang gebruikt. Zorg er uiteraard voor dat u voldoende achterhout heeft om de lengte van de schroef kwijt te kunnen.
Schroeft u twee materialen op elkaar?
Dan is de formule: 2x de dikte van het materiaal -5mm. U blijft dan 5mm binnen het hout met uw schroef. Bijvoorbeeld: 2 latten van 25mm op elkaar = 50mm. 50mm – 5mm = schroeflengte van 45mm.

Bij Hout-schroeven.nl vindt u schroeven voor normaal binnen timmerwerk tbv plaatmaterialen, latten en balkhout. Echter hebben wij ook een groot aanbod speciale hardhoutschroeven met speciale snijpunten en speciale bolkoppen. Ook schroeven voor potdekselwerk/zweeds rabat in RVS en RVS met zwarte kop. De specifieke bit die u nodig heeft vindt u ook op onze website.

Veel variatie in houtschroeven

Vele schroeven in diverse soorten en maten voor iedereen! Dat is wat Hout-schroeven.nl u biedt. Van de allerkleinste schroeven 10mm lang tot schroeven van 400mm lang! Kleurkopschroeven voor het bevestigen van HPL platen, zwarte potdekselschroeven voor het bevestigen van zwarte zweeds rabat planken en grove Flenskopschroeven voor het zwaardere constructiewerk.